Witam, od jakiegoś czasu obserwuję jako gość, co się dzieje na tym forum, na innych również. Postanowiłam się zarejestrować, aby móc dokonywać sprostowań, jeżeli będę uważała, że powinny się takie pojawić. Będę podpisywać się własnym nazwiskiem, ponieważ nie wypada mi inaczej. Na początek chciałabym pozdrowić osoby, które zadziwiły mnie swoją dojrzałością, obiektywnościa i mądrością, a ich posty podobaja mi się, ponieważ są pisane zgodnie z etyką dziennikarską. Pozdrawiam: Posłańca, Marudę, RoBala, Marcina, kasięD, Akaczona. Mam nadzieję, że nadal z przyjemnością będę czytała ich wypowiedzi.
Mam prośbę do ........, na razie ich nicki pozostawiam do swojej wiadomości, aby skończyli z krytykanctwem, a zajęli się konstruktywną krytyką. Jeżeli wymieniają z nazwiska osoby, do których coś mają, to niech też się podpiszą. Czyżby bycie tchórzem-anonimem leżało w ich charakterze? Jestem pracownikiem gimnazjum i jestem zaskoczona opiniami naszych absolwentów. Naprawdę było Wam tu tak źle? Nie pozostały żadne sympatyczne wspomnienia? Czyżby to była szkoła- koszmar z najgorszego snu??? Nie wierzę...
[ Dodano: 2005-12-27, 16:23 ]
Jeszcze jedno.
Kiedy "rzuca się mięsem", słowo nie staje się ciałem, tylko ochłapem.
Słowo jak ptak-lecąc, może napaskudzić.
Proszę, aby niektórzy, zanim coś napiszą, zastanowili się, o co im tak naprawdę chodzi.